fbpx
Scroll Top

Ristet rødbedesuppe med rosmarin- og valnøddecroutoner

Rødbede suppe

Denne fyldige, cremede suppe er naturligt sød på grund af de ristede rødbeder og den fløjlsbløde kokosmælk. For at tilføje lidt tekstur er retten afsluttet med sprøde valnødde- og chiacroutoner, krydret med lidt rosmarin og havsalt. Det er en mættende og levende ret, som varmer godt til frokosten.

Tilberedningstid: 1 time og 10 minutter
Portioner: 4 personer

Ingredienser

Til suppen
4 mellemstore rødbeder
4 kopper varm grøntsagsbouillon
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 lille rødløg
1 spsk hakket frisk rosmarin
1 spsk revet frisk ingefær
1/4 kop kokosmælk plus ekstra til servering
en generøs knivspids havsalt
en knivspids sort peber

Til valnøddecroutoner
1/2 kop valnødder
1/4 spsk chiafrø
2 spsk hakket frisk rosmarin
1 tsk smeltet kokosolie
1/4 tsk havsalt

Tilberedning

  • Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft.
  • Skræl rødbederne, og skær dem i halve skiver. Læg dem på et lavt ovnfad, og dryp med en spiseskefuld olivenolie. Sæt dem i ovnen i 35-45 minutter, til de er møre og karamelliserede.
  • Mens rødbederne koger, kan du forberede valnøddecroûtonerne. Kom alle ingredienserne til croûtonerne i en lille skål, og rør det godt sammen, så valnødderne bliver jævnt dækket af krydderier og kerner.
  • Beklæd en lav ovnplade med bagepapir. Hæld nødderne ud på bagepladen, og fordel dem jævnt.
  • Når rødbederne er kogte, tages de ud af ovnen og sættes til side. Skru ovnen ned til 160°C/140°C varmluft.
  • Sæt valnødderne i ovnen, og bag dem i 15 minutter, og vend dem halvvejs igennem. Sæt dem til side, så de kan køle helt af.
  • Varm en spiseskefuld olivenolie op i en stor gryde ved lav/middel varme, og svits hvidløg og løg, til de er møre.
  • Tilsæt hakket rosmarin og frisk ingefær på panden, og rør rundt.
  • Skær de kogte rødbeder i tern, og kom dem på panden, krydr med salt og peber. Tilsæt den varme grøntsagsbouillon til gryden, og bring suppen i kog, og lad den derefter simre i 10 minutter.
  • Tilsæt kokosmælken til gryden, og rør rundt i suppen.
  • Kom suppen i en blender, og blend den, til den er silkeblød.
  • Drys med valnøddecroutoner til servering og et ekstra dryp kokosmælk, hvis det ønskes.

Opskriften er inspireret af https://www.naturopathy-uk.com