Denne fyldige, cremede suppe er naturligt sød på grund af de ristede rødbeder og den fløjlsbløde kokosmælk. For at tilføje lidt tekstur er retten afsluttet med sprøde valnødde- og chiacroutoner, krydret med lidt rosmarin og havsalt. Det er en mættende og levende ret, som varmer godt til frokosten.
Tilberedningstid: 1 time og 10 minutter
Portioner: 4 personer
Ingredienser
Til suppen
4 mellemstore rødbeder
4 kopper varm grøntsagsbouillon
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 lille rødløg
1 spsk hakket frisk rosmarin
1 spsk revet frisk ingefær
1/4 kop kokosmælk plus ekstra til servering
en generøs knivspids havsalt
en knivspids sort peber
Til valnøddecroutoner
1/2 kop valnødder
1/4 spsk chiafrø
2 spsk hakket frisk rosmarin
1 tsk smeltet kokosolie
1/4 tsk havsalt
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft.
- Skræl rødbederne, og skær dem i halve skiver. Læg dem på et lavt ovnfad, og dryp med en spiseskefuld olivenolie. Sæt dem i ovnen i 35-45 minutter, til de er møre og karamelliserede.
- Mens rødbederne koger, kan du forberede valnøddecroûtonerne. Kom alle ingredienserne til croûtonerne i en lille skål, og rør det godt sammen, så valnødderne bliver jævnt dækket af krydderier og kerner.
- Beklæd en lav ovnplade med bagepapir. Hæld nødderne ud på bagepladen, og fordel dem jævnt.
- Når rødbederne er kogte, tages de ud af ovnen og sættes til side. Skru ovnen ned til 160°C/140°C varmluft.
- Sæt valnødderne i ovnen, og bag dem i 15 minutter, og vend dem halvvejs igennem. Sæt dem til side, så de kan køle helt af.
- Varm en spiseskefuld olivenolie op i en stor gryde ved lav/middel varme, og svits hvidløg og løg, til de er møre.
- Tilsæt hakket rosmarin og frisk ingefær på panden, og rør rundt.
- Skær de kogte rødbeder i tern, og kom dem på panden, krydr med salt og peber. Tilsæt den varme grøntsagsbouillon til gryden, og bring suppen i kog, og lad den derefter simre i 10 minutter.
- Tilsæt kokosmælken til gryden, og rør rundt i suppen.
- Kom suppen i en blender, og blend den, til den er silkeblød.
- Drys med valnøddecroutoner til servering og et ekstra dryp kokosmælk, hvis det ønskes.
Opskriften er inspireret af https://www.naturopathy-uk.com