Børn og fødevareintolerance

Fødevareintolerance hos børn

Fødevareintolerance (IgG) betyder, at dit barn har en øget følsomhed over for nogen fødevare. Dette gør det svært for barnet at fordøje maden og kan give symptomer som spænder fra sygdom til hovedpine, udslæt, oppustethed, diarré og hyperaktivitet (ADHD). Børn har brug for at have spist en rimelig mængde af mad, før de viser denne form for reaktion, som ikke vil komme med det samme – det kan gå op til flere dage før symptomerne begynder at vise sig.

Fødevarenintolerance (IgG) er ikke det samme som fødevareallergi, der involverer kroppens immunsystem som reagerer kraftigt på kun en lille bid af for eksempel jordnødder. Allergiske reaktioner kan være livstruende og er forholdsvis sjældne.

Fødevareintolerance er meget almindeligt og fordi det kan være svært at identificere nøjagtigt hvad årsagen er, det kan være vanskelig at diagnostisere.

Hvad er forskellen på fødevareallergi og fødevareintolerance?

Allergi (IgE) er en øjeblikkelig reaktion, hvor der dannes IgE-antistoffer over for mad og andre substanser. Diagnosen stilles med en priktest eller en RAST undersøgelse.
Fødevareintolerance (IgG) er en forsinket immunreaktion, hvor der dannes IgG-antistoffer rettet mod mad. Reaktionen kan indtræffe fra få timer til flere dage efter man har indtaget den mad man reagerer på. Diagnosen stilles ved hjælp af en enkelt blodprøve.

Hvis immunsystemet er overbelastet, vil disse komplekser deponerer rundt i kroppen som forårsager betændelse samt resultater et bredt spektrum af symptomer som f.eks. ADHD, irriteret tyktarm, oppustet mave, migræne, træthed eller overvægt.

Kort om forskellen :

[interactive_banner_2 banner_title=”Fødevareallergi” banner_desc=”• Kroppen reagerer hurtigt
• Påvirker kroppens immunsystem (IgE-antistoffer) og er en reaktion til en specifik fødevare
• Symptomerne: f.eks. reaktion i øjne, næse, lunge, hud og tarmen
” banner_image=”7971|https://www.hankomedico.dk/wp-content/uploads/2016/12/slide7.jpg” banner_style=”style6″ banner_color_title=”#ffffff” banner_color_desc=”#ffffff” banner_color_bg=”#2b2b2b” image_opacity=”.9″ image_opacity_on_hover=”.3″ banner_title_font_size=”20″]
[interactive_banner_2 banner_title=”Fødevareintolerance” banner_desc=”• Kroppen reagerer forsinkede
• Ved ubalance deponerer IgG-antistofferne rundt i kroppen og kan forårsage betændelse
• Symptomer er f.eks. ADHD, irriteret tyktarm, oppustet mave” banner_image=”7984|https://www.hankomedico.dk/wp-content/uploads/2016/12/slide7-1.jpg” banner_style=”style6″ banner_color_title=”#ffffff” banner_color_desc=”#ffffff” banner_color_bg=”#2b2b2b” image_opacity=”.9″ image_opacity_on_hover=”.3″ banner_title_font_size=”20″]

Hvordan finder du ud af om dit barn har fødevareintolerance?

Det er svært at finde ud af om man har intolerance og på hvilke fødevarer man har helt præcis intolerance for. Det nemmeste løsning for at finde ud af at tage en ImuPro fødevareintolerance  blodtest.

  • Hvis dit barn er under 1 år  anbefaler vi ikke at blive testet med ImuPro prøver for deres immuforsvar er ikke helt udviklet.
  • Hvis dit barn er fyldt 1 år og du har mistanke om at hun/han har fødevareintolerance kan du få ham/hende testet med en ImuPro Screen (22 fødevarer), ImuPro Screen+ (44 fødevarer) eller med en ImuPro Basic (90 fødevarer) blodtest.
  • Hvis dit barn er fyldt 12 år og har stærke symptomer anbefalder vi at teste hende/ham med en ImuPro Complete (270 fødevarer) blodtest.