Den organiske syretest (Demo)

Den organiske syretest

Den organiske syretest (engelsk: Organic Acid Test, forkortet OAT) giver et „øjebliksbillede“ af stofskiftet, baseret på de restprodukter som organismen udskiller i urinen. Disse små organiske syremolekyler er biprodukter af cellernes aktivitet, fordøjelsen og stofskiftet i mave-tarmsystemets flora. Øget forekomst af organiske syrer i urinen kan være symptom på tilstedeværelsen af giftstoffer eller fungere som „markører“ for stofskiftets funktion. Indholdet af gærstoffer eller gastrointestinale bakterier sammenlignes med normale værdier for stofskifteprodukter og indikerer aktiviteten af gærstoffer og bakterier.
Den organiske syretest omfatter 74 urin-metabolitter (blandt andet creatinin) samt to neurotransmitter-forholdstal. For nylig er to nye markører for genetiske sygdomme føjet til listen, heraf en der kædes sammen med autisme.

Betydningen af den organiske syretest

Den organiske syretest (OAT) udgør den mest komplette og nøjagtige metode til påvisning af gærstoffer og bakterier i fordøjelsessystemet. Disse faktorer er af overordentlig stor betydning med hensyn til neurologiske sygdomme, fordøjelsessygdomme og lidelser i bevægelsesapparatet. Abnorme og toksiske metabolitter fra disse mikroorganismer kan fremkalde eller forværre adfærdsvanskeligheder, hyperaktivitet og lidelser i bevægeapparatet samt påvirke energiniveauet og immunforsvaret. Gærstoffer kan sætte sig fast på tarmvæggen og forårsage „utæt tarm“ og forårsage eller forstærke fødevareallergier, hæmme optagelsen af vitaminer og mineraler samt fremkalde fordøjelsessygdomme. Mange personer med kroniske sygdomme, allergier og neurologiske sygdomme har forhøjet indhold af en eller flere organiske syrer i organismen. Blandt de faktorer der kan fremkalde eller forstærke skadelig vækst af gærstoffer, er antibiotika indgivet gennem munden, for højt indtag af sukker, selektive eller kombinerede mangler i immunforsvaret, samt genetiske og andre faktorer.

Når det unormale indhold af syrer er konstateret, findes der en række behandlingsmuligheder. De omfatter svampe- og bakteriebekæmpende midler, probiotiske tilskud, vitaminer, antioxidanter og specialkost.

Patienter og læger har berettet om betydelig bedring efter behandling, blandt andet mindre træthed, regelmæssig tarmfunktion, øget energi og opmærksomhed, større koncentrationsevne, forbedrede sproglige færdigheder, mindre hyperaktivitet, bedre søvn og færre mavesmerter. Den organiske syretest er en grundig og avanceret analyse af afføringen. Analysen vil påvise eventuel ubalance i tarmfloraen (dysbiose) ved hjælp af en beregning af det såkaldte flora-indeks, der benyttes til at angive graden af dysbiose. Samtidig foretages en nøjagtig opgørelse over mængden af alle opdagede mikroorganismer. Alle data optræder som talværdier og grafik således, at de er lette at forstå. Sammen med alle de øvrige beskrevne testresultater vil scanningen gøre det muligt at vurdere, hvilke behandlinger der kan sættes i gang, og hvordan en omlægning af livsstilen kan bidrage til et sundt tarmsystem.

Procedure for test

  1. Du vil modtage en formular til rekvirering af testen (Test Requisition Form) sammen med testudstyret. Udfyld formularen med oplysning om betalingsmetode eller forsikringsinformation. Hvis du befinder dig i USA, skal formularen underskrives af en praktiserende læge.
  2. Følg vejledningen om hvordan man tager en prøve.
  3. Send prøven sammen med de udfyldte papirer i den vedlagte ekspreskuvert (med porto betalt). Forsendelsesomkostninger er inkluderet i prisen for kunder i USA.
  4. Resultaterne vil blive sendt sammen med en detaljeret redegørelse til patienten og den praktiserende læge i løbet af én til tre uger efter at prøven er modtaget, medmindre den praktiserende læge specifikt har angivet andet.

Test resultatet er kun tilgængelig på engelsk.
Den Organiske syretest resultat:
organic acid

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.