Denne krydrede, varmende suppe har et perfekt udvalg af ingredienser, der hjælper med det generelle helbred og velbefindende.
Gurkemeje og ingefær har antiinflammatoriske egenskaber og kan støtte immunforsvaret samt ømme, smertende led. Søde kartofler er rige på betakaroten, som er nødvendigt for at danne A-vitamin, der er vigtigt for øjets sundhed, fordøjelsen og immunforsvaret. Kikærterne er en god kilde til protein. At spise protein til hvert måltid samt komplekse kulhydrater som f.eks. grøntsager hjælper med at opretholde energiniveauet i løbet af dagen. Suppen kan laves i portioner og fryses ned.
Ingredienser
4 søde kartofler skrællet og skåret i tern
2 spsk olivenolie/kokosolie til opvarmning
1 løg hakket
1 fed hvidløg knust 8 minutter før tilberedning for at drage fordel af dets egenskaber
2 cm friskrevet ingefær
1 tsk gurkemejepulver
600 ml grøntsagsbouillon/vand
400 g kogte kikærter, skyllet grundigt
salt og peber efter smag
Valgfri topping
dryp af ekstra jomfru koldpresset olivenolie eller
1 tsk kokosyoghurt
.
Tilberedningstid: 40 minutter
Portioner: 4 personer
Tilberedning
Tilbered løg, hvidløg og ingefær.
Sautér alle 3 i olien i 2 minutter.
Tilsæt søde kartofler, gurkemeje og bouillon, og bring det i kog.
Lad det simre med låg på i 30 minutter. Smag til med salt og sort peber.
Når kartoflerne er bløde, hældes de i en blender og blendes til en glat masse.
Efter blendning tilsættes kikærterne hele, eller du kan blende dem, hvis du foretrækker en tykkere suppe.
Opskriften er inspireret af https://www.naturopathy-uk.com