Blev du ramt af en sygdomme? Lider du af fødevareoverfølsomhed?
Der findes flere forskellige former for fødevareoverfølsomhed, f.eks.:
- fødevareintolerance
- laktoseintolerance
- histaminintolerance
- glutenallergi (cøliaki)
- fruktosemalabsorption.
Alle er overfølsomhedsreaktioner over for noget i kosten, som man ikke kan tåle.
Hvordan kan du reagere på maden?
- Du kan have allergiske reaktioner overfor mad, hvor kroppen producere IgE antistoffer og symptomerne kommer med det samme.
- Du kan have fødevareintolerance, hvor kroppen producerer IgG antistoffer og symptomerne først viser sig længe efter at du har indtaget den fødevare, du ikke kan tåle.
- Du kan mangle nogle enzymer som nedbryder maden f.eks. laktoseintolerance, histaminintolerance.
- Du kan have fruktosemalabsorption, hvor kroppen ikke i tilstrækkelig grad absorberer fruktose i tarmen.
- Du kan have autoimmune reaktion overfor gluten proteiner, hvor tyndtarmens fimrehår bliver ødelagt f.eks. glutenallergi (Cøliaki).
- Neuropeptider, små kæder af aminosyrer fra kasein og gluten, kan passere blod-hjernebarrieren og påvirke hjerne og nervesystemet. (ADHD, autisme).
Hvordan kan du komme videre?
Hvordan kan du eller din familie blive testet for intolerance overfor fødevarer? Der findes blodprøver og pusteprøver.
Hvis du har brug for at blive testet, kan du bestille forskellige tests for intolerance i vores webbutik.
Hvis du har brug for konsultation, kan du kontakte en af vores samarbejdspartnere.
Du kan få svar på dine spørgsmål om fødevareintolerance og ImuPro tests i FAQ.
Har du spørgsmål? Skriv til os.